informatii.
Pentagonul a anuntat ca ii va inlocui pe comandantul fortelor americane din Irak si pe coordonatorul Comandamentului Central pentru Orientul Mijlociu. Intre timp, trupele irakiene au lansat o ofensiva pentru a prelua controlul
informatii.
Pentagonul a anuntat ca ii va inlocui pe comandantul fortelor americane din Irak si pe coordonatorul Comandamentului Central pentru Orientul Mijlociu. Intre timp, trupele irakiene au lansat o ofensiva pentru a prelua controlul asupra unor cartiere din Bagdad in care violentele comise de insurgentii sunniti si escadroanele mortii s-au soldat cu numeroase victime.
George Casey, comandantul fortelor americane din Irak, va fi inlocuit cu generalul de corp de armata David Petraeus, iar amiralul William Fallon ii va succeda lui John Abizaid, seful Comandamentului Central pentru Orientul Mijlociu. Fallon, in varsta de 62 de ani, a fost pilot militar in timpul razboiului din Vietnam, a comandat o escadrila in primul razboi din Golf si a participat la operatiunile NATO din Bosnia. In noua sa functie, el va coordona toate fortele americane din Africa de Nord pana in Asia Centrala. Generalul Petraeus, 54 de ani, este expert in tehnici de lupta neconventionale si operatiuni de stabilizare si se afla la originea unei redefiniri a operatiunilor militare impotriva insurgentilor.
Mai multi bani si locuri de munca pentru irakieni
Generalul american Raymond Odierno, care a preluat in decembrie comanda asupra fortelor multinationale din Irak, recunoaste ca situatia din aceasta tara este dificila si apreciaza ca oprirea insurgentei este o prioritate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.