Bucurestenii, calarasenii si ialomitenii conduc detasat in topul romanilor cu cele mai mari restante datorate bancilor. Ultimele date ale Bancii Nationale a Romaniei cu privire la comportamentul financiar al populatiei releva faptul ca aproximativ 8%
Bucurestenii, calarasenii si ialomitenii conduc detasat in topul romanilor cu cele mai mari restante datorate bancilor. Ultimele date ale Bancii Nationale a Romaniei cu privire la comportamentul financiar al populatiei releva faptul ca aproximativ 8% din totalul restantelor la nivel national provine din cele doua judete din sudul tarii. Desi putin numerosi, doar ceva mai mult de 600.000 de locuitori, calarasenii si ialomitenii au o restanta medie la creditele in lei de aproximativ 42 de lei pe cap de locuitor.
Un nivel ridicat al ratelor neachitate catre institutiile bancare se inregistreaza si in judete precum Clujul, Iasiul sau Sibiul. Acestea au insa o populatie considerabil mai numeroasa decat cea a judetelor din Baragan. Restantierii din Iasi, al treilea judet al Romaniei dupa numarul de locuitori, au rate neachitate ce depasesc cu putin nivelul de 15 milioane de lei, suma apropiata de cea din Calarasi si Ialomita (de aproximativ 13,7 milioane de lei si, respectiv, 11 milioane de lei).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.