Riscul de infectare cu virusul hepatitei B sau C sau cu virusul HIV este mai ridicat in frizerii si centre de infrumusetare decat in spitale. Sterilizarea forfecutelor, a briciurilor si a restului instrumentarului din saloanele de cosmetica este defi
Riscul de infectare cu virusul hepatitei B sau C sau cu virusul HIV este mai ridicat in frizerii si centre de infrumusetare decat in spitale. Sterilizarea forfecutelor, a briciurilor si a restului instrumentarului din saloanele de cosmetica este deficitara si se face, in majoritatea cazurilor, doar cu o lampa cu raze ultraviolete.
Aceasta nu distruge decat bacteriile, nu si virusii care afecteaza peste doua milioane de romani si care plaseaza Romania pe primul loc in Europa la numarul de persoane infestate cu virusul hepatitic.
Unitatile de frizerie si coafura sunt obligate, prin ordin de ministru, sa sterilizeze instrumentarul dupa fiecare client cu solutii similare celor folosite in salile de chirurgie. Majoritatea frizeriilor si a saloanelor de cosmetica sustin ca respecta ordinul, dar sterilizeaza instrumentarul intr-o cutiuta de plastic in care este o lampa cu raze ultraviolete.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.