Ancheta juridica asupra mortii printesei Diana la Paris, in 1997, a fost reluata ieri la Londra. Investigatia a inceput cu doua zile de audieri preliminare in fata Curtii regale de justitie. Scopul audierilor este de a stabili daca decesul Dianei si
Ancheta juridica asupra mortii printesei Diana la Paris, in 1997, a fost reluata ieri la Londra. Investigatia a inceput cu doua zile de audieri preliminare in fata Curtii regale de justitie. Scopul audierilor este de a stabili daca decesul Dianei si al prietenului sau, Dodi al-Fayed, trebuie examinate impreuna sau separat. Rezultatele controversatei anchete juridice sunt asteptate de aproape zece ani de la disparitia cuplului intr-un accident de masina dintr-un tunel parizian. Practic ancheta a fost deschisa in ianuarie 2004, dar a fost oprita aproape imediat pentru a completa dosarul. Legea britanica dispune efectuarea unei anchete asupra oricarei morti violente sau inexplicate. La sfarsitul anului trecut, o ancheta a politiei britanice, care a costat peste 6 mi-lioane de euro, a stabilit ca moartea Dianei si a lui Dodi al-Fayed sunt rezultatul unui accident. Teza unui omor nu a putut fi argumentata asa ca vina a cazut pe starea de ebrietate a soferului, care mergea prea repede pentru a scapa de paparazzi. Rezultatele acestei investigatii le-au confirmat pe cele efectuate de autoritatile franceze. Insa tatal lui Dodi al-Fayed, omul de afaceri egiptean si proprietar al marelui magazin londonez Harrods, Mohammed al-Fayed, este in continuare convins ca exista elemente criminale la mijloc. El a amenintat ca va depune plangere impotriva autoritatilor britanice daca audierile nu vor fi publice. Initial era prevazut ca audierile sa se deruleze cu usile inchise, dar presedintele tribunalului, judecatoarea Elizabeth Butler-Sloss, a decis ca interesul publicului primeaza. Asa ca ancheta va fi pana la urma publica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.