Un pachet de 39,6% din actiunile Banat Estival 2002 Olimp a fost transferat ieri pe piata electronica Rasdaq. Conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, in spatele acestei tranzactii se afla SIF Transilvania care si-a vandut particip
Un pachet de 39,6% din actiunile Banat Estival 2002 Olimp a fost transferat ieri pe piata electronica Rasdaq. Conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, in spatele acestei tranzactii se afla SIF Transilvania care si-a vandut participatia de 39,6% din capitalul companiei. Valoarea de tranzactionare a pachetului s-a ridicat la 2,56 milioane lei. Tranzactia a acoperit un procent de 42% din valoarea totala a tranzactiilor realizate la Rasdaq.
Au fost tranzactionate peste 1,55 milioane de actiuni, la un pret de 1,65 lei pe actiune. Ultima tranzactie cu titlurile Banat Estival din anul 2006 a fost realizata la 11 decembrie. La acel moment, actiunile s-au transferat la un pret mediu 0,07 lei/unitate, de peste 23 de ori sub nivelul din sedinta de ieri. Potrivit datelor centralizate de piata Rasdaq, SIF Transilvania controla 39,62% din capitalul social al Banat Estival, in timp ce societatea Comtexin detine 54% din titluri. Anul trecut, SIF Transilvania a anuntat ca va vinde pachetele minoritare de actiuni pe care le detine la mai multe societati hoteliere. Banat Estival 2002 administreaza hotelul Banat din statiunea Olimp.
In primele trei trimestre ale anului trecut, Banat Estival Olimp a inregistrat o pierdere de 24,44, in timp ce cifra de afaceri a ajuns la 0,12 milioane de lei. Societatea are ca principal obiect de activitate prestarea de servicii turistice - cazare si alimentatie publica.
Valoarea totala a schimburilor realizate pe piata Rasdaq a ajuns in sedinta de ieri la 4,4 milioane de lei.
Indicele compozit al pietei, Rasdaq-C, a inregistrat o crestere de 1,85%, in conditiile in care titlurile listate la categoria intai, reprezentate de indicele RAQ-I, au inregistrat o apreciere medie de 1,13%, iar indicele RAQ-II, care evidentiaza evolutia titlurilor listate la categoria a doua, a avut o scadere de 1,38%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.