Valentin Ceausescu, fiul fostului dictator Nicolae Ceausescu, a deschis un nou proces la Tribunalul Bucuresti. El cere judecatorilor sa rejudece un dosar si sa oblige Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) sa-i restituie cinci tablouri, confisca
Valentin Ceausescu, fiul fostului dictator Nicolae Ceausescu, a deschis un nou proces la Tribunalul Bucuresti. El cere judecatorilor sa rejudece un dosar si sa oblige Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) sa-i restituie cinci tablouri, confiscate in decembrie 1989. In octombrie 2006, Tribunalul Bucuresti i-a dat castig de cauza pentru recuperarea mai multor bunuri, confiscate in decembrie 1989. Pe lista se regasesc aproape 50 de tablori, semnate de Theodor Pallady, Corneliu Baba, Victor Brauner s.a., sculpturi si piese de mobilier unicat.
Cele cinci tablouri care nu s-au regasit in decizia tribunalului sunt toate uleiuri pe panza: "Natura statica cu pere", 69x70 cm - Alexandru Ciucurencu, "Balerina in repaos", 55x70 cm - Iosif Iser, "Natura statica donite", 65x80 cm - Alexandru Ciucurencu, "Natura statica cu flori", 50x30 cm - Dumitru Ghiata si "Natura statica vas cu flori", 40x30 cm - Nicolae Tonitza.
"Tablourile apar in procesele-verbale din 1989"
"Cele cinci tablouri sunt incluse in cadrul listelor mele de bunuri, apartenenta lor fiind pe deplin dovedita si prin includerea acestora in procesele-verbale de preluare incheiate cu ocazia ridicarii acestor bunuri din locuinta mea", se arata in noua plangere depusa la instanta de Valentin Ceausescu. El sustine ca procurorii i-au incalcat drepturile la aparare, deoarece la ridicarea bunurilor nu a fost de fata, pentru a confirma procesele-verbale, personal sau un avocat al sau.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.