Kogler nu a dat insa detalii despre acest portal, cum ar fi data lansarii, continutul sau publicul-tinta. El a precizat totusi ca Inform Media (IM) va ramane o companie de presa locala in partea de vest a tarii, "cu un focus pe piata nationala de onl
Kogler nu a dat insa detalii despre acest portal, cum ar fi data lansarii, continutul sau publicul-tinta. El a precizat totusi ca Inform Media (IM) va ramane o companie de presa locala in partea de vest a tarii, "cu un focus pe piata nationala de online, deasemenea".
IM este prezenta in sase judete din partea de vest a Romaniei - Bihor, Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis, Satu Mare, potrivit site-ului companiei. IM editeaza, in Romania, peste zece publicatii, precum "Cuvantul liber", "Jurnalul Bihorean", "Adevarul de Arad", "Bazar Bihorean", "Timis Expres", "Publitim" -in limba romana, "Bihari Naplo" si "Szatmari Friss Ujsag" - in limba maghiara, dar si saptamanale de mica mica si mare publicitate precum "Super Info". Deasemenea compania detine cinci portaluri de stiri ( TION.ro, CAON.ro, BIHON.ro, ARAD.ro, HUON.ro) si patru portaluri verticale (publitim.tion.ro, bestauto.ro, timisimo.ro, romjob.ro), potrivit datelor companiei.
In Ungaria, compania editeaza trei cotidiane, patru saptamanale de mica publicitate, cinci ziare gratuite, dar si portaluri specializate. In Austria, compania editeaza cotianul regional "Voralrberger Nachrichten", "Neue cotidian", "Wan und Wo", dar si portaluri specializate. Deasemenea, compania editeaza saptamanale si portaluri de mica publicitate in Germania si detine trei tipografii in Austria, Ungaria si Romania.
in 2006, IM a cumparat saptamanalul "Publitim" din Timisoara, cu un tiraj mediu declarat pe editie de circa 27.000 de exemplare.
Printre competitorii IM in Romania se numara EMI, detinuta de ARBOmedia din Germania, care a anuntat ca va investi din 2007 cateva zeci de milioane de euro in extinderea in presa locala (print, radio, internet) si PubliMedia, divizia de presa scrisa a grupului Media Pro, detinuta majoritar de Adrian Sarbu, care detine sapte ziare locale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.