Actiunile companiei Motorola, al doilea mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, au inregistrat, vineri, cea mai importanta scadere din ultimii patru ani, dupa ce profitul si vanzarile companiei nu au atins valoarea estimata de analisti.
Actiunile companiei Motorola, al doilea mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, au inregistrat, vineri, cea mai importanta scadere din ultimii patru ani, dupa ce profitul si vanzarile companiei nu au atins valoarea estimata de analisti. Totodata, titlurile Samsung si Nokia au inregistrat un declin, informeaza Bloomberg.
Rezultatele inregistrate de Motorola in trimestrul al patrulea al anului trecut au fost foarte dezamagitoare, a declarat Ed Zander, CEO la compania americana. Motorola a ales sa introduca telefoane mai ieftine in China si India pentru a face fata companiilor rivale din domeniu, inclusiv liderului mondial Nokia, lovind in profit.
"Exista un razboi al preturilor, tot mai evident, care scapa de sub control", a afirmat John Haynes, un strateg bursier la Rensburg Sheppards, in Londra. "Intotdeauna trebuie sa existe un echilibru intre nevoia de a detine o cota de piata cat mai mare si profitabilitate, iar aceasta stabilitate nu a mers in directia dorita de investitori", a spus Haynes.
Cotatia actiunilor Motorola a scazut cu 1,61 de dolari (7,8%), ajungand la valoarea de 18,94 de dolari/titlu la ora 4 p.m.,pe New York Stock Exchange.
Valoarea actiunilor Nokia a scazut cu 4.2%, pana la 15.26 de euro, cel mai mare regres din ultimele sapte luni. De asemenea, titlurile Samsung, al treilea mare producator de mobile de pe mapamond, au scazut cu doua procente, cea mai mare depreciere din 24 iulie 2006.
Vanzarile Motorola s-au plasat intre 11.6 si 11.8 miliarde de dolari, mai putin decat estima compania americana in 17 octombrie 2006.
Astfel, profitul Motorola va scadea cu 13-16 centi pe actiune, in contradictie cu estimarile analistilor si cu cele ale companiei americane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.