Israelul a elaborat planuri secrete pentru distrugerea uzinelor iraniene de imbogatire a uraniului, prin atacuri cu arme nucleare tactice, au afirmat surse militare israeliene, citate de Sunday Times. Tinta planului israelian este uzina iraniana de
Israelul a elaborat planuri secrete pentru distrugerea uzinelor iraniene de imbogatire a uraniului, prin atacuri cu arme nucleare tactice, au afirmat surse militare israeliene, citate de Sunday Times. Tinta planului israelian este uzina iraniana de la Natanz, asupra careia ar urma sa fie folosite bombe conventionale ghidate laser, urmate de proiectile nucleare, care ar exploda in subteran, pentru a reduce riscul de contaminare radioactiva. „Imediat ce primim acordul, va avea loc o misiune, un atac, iar proiectul nuclear iranian va fi distrus”, se arata in continuarea dezvaluirilor facute de sursele citate. Pilotii israelieni au zburat in ultimele saptamani pana in Gibraltar, pentru a se pregati in vederea eventualului atac, si au fost elaborate trei posibile rute de acces catre Iran. Una dintre aceste rute trece pe deasupra Turciei.

Se agita sperietoarea


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.