Celebrul producator de avioane si elicoptere din Rusia, Sukhoi, a primit interdictia de a mai face afaceri pe piata americana. Aceasta vine ca urmare a aplicarii unor sanctiuni decise de catre executivul de la Washington. Casa Alba a acuzat compania
Celebrul producator de avioane si elicoptere din Rusia, Sukhoi, a primit interdictia de a mai face afaceri pe piata americana. Aceasta vine ca urmare a aplicarii unor sanctiuni decise de catre executivul de la Washington. Casa Alba a acuzat compania ruseasca de a fi transferat tehnologie militara unor tari si regimuri care nu sunt agreate de Washington. Printre acestea se numara Venezuela, Siria si Iranul. Legea americana in cauza a fost adoptata in 2000 iar faptele incriminate au avut loc in 2006. Pe langa Sukhoi au mai fost sanctionate alte doua companii rusesti. Aceste masuri au iritat partea rusa care sutine ca in absenta unor embargouri generale stabilite de catre Organizatia Natiunilor Unite impotriva acestor state, transferurile de tehnologie, inclusiv militara catre acestea sunt conforme cu legislatia internationala, Kremlinul acuzand Casa Alba de masuri abuzive indreptate impotriva companiilor in cauza.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.