Strategiile prin care Romania va reduce decalajele existente la ora actuala fata de Uniunea Europeana au fost lansate in dezbatere publica la inceputul anului. In 30 de pagini, guvernul precizeaza principalele tinte pentru urmatorii sapte ani, in toa
Strategiile prin care Romania va reduce decalajele existente la ora actuala fata de Uniunea Europeana au fost lansate in dezbatere publica la inceputul anului. In 30 de pagini, guvernul precizeaza principalele tinte pentru urmatorii sapte ani, in toate domeniile de activitate. O serie de specialisti in domeniul economic considera ca documentul elaborat de Executiv este lipsit de obiective concrete si de o viziune coordonatoare.
Principalul obiectiv al strategiei postaderare elaborate de guvern este reducerea decalajelor dintre Romania si Uniunea Europeana. Strategia vorbeste despre finalizarea autostrazilor a caror executie a fost deja contractata, despre modernizarea aeroporturilor si porturilor, precum si despre ridicarea nivelului de trai. De asemenea, specialistii guvernamentali au luat in calcul si crearea locurilor de munca pentru tineri si varstici, modernizarea educatiei la gradinita, si flexibilitatea si securitatea muncii.
Sorin Ionita, director executiv la Societatea Academica Romana, considera ca strategia postaderare este inegala si lipsita de o viziune coordonatoare. "In anumite parti e foarte generala, in alte sectiuni intra in detalii care nu-si au rostul. Se vede ca a lipsit o minte coordonatoare, au cerut informatii de la ministere care apoi au fost alaturate". Un exemplu de detaliere inutila pe sectorul comunicatiilor este trecerea de la televiziunea analogica la cea digitala pana in 2012, fara sa fie precizat cine va face acest lucru, guvernul sau piata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.