PSD ar putea declansa procedurile de demitere a Cabinetului Tariceanu, daca premierul nu va prezenta Parlamentului strategia post- aderare. Atat liderii PD, cat si cei ai PLD l-au acuzat pe seful Guvernului de lipsa acestei strategii.
 &nb
PSD ar putea declansa procedurile de demitere a Cabinetului Tariceanu, daca premierul nu va prezenta Parlamentului strategia post- aderare. Atat liderii PD, cat si cei ai PLD l-au acuzat pe seful Guvernului de lipsa acestei strategii.
Viitorul premierului Tariceanu pare din ce in ce mai incert. Atacurile platformistilor si pedistilor coroborate cu declaratiile conservatorului Codrin Stefanescu, care a anuntat, ieri, o noua dezicere a PC de Tariceanu, ii fac viata grea presedintelui PNL. Nevoia de o strategie post-aderare a Romaniei pare a reprezenta, acum, elementul-cheie in vederea debarcarii liderului liberal din fruntea Guvernului. Atat PLD- PD, cat si PSD mizeaza pe lipsa strategiei pentru a-l „strange cu usa” pe Tariceanu. In acest context, social-democratii au anuntat ca daca premierul nu vine in fata Parlamentului cu o strategie post-aderare, PSD ar urma sa ceara asumarea raspunderii pe un astfel de document sau sa depuna o motiune de cenzura.

PSD, prin purtatorul de cuvant Cristian Diaconescu, i-a cerut, ieri, premierului Tariceanu sa prezin te in Parlament, in prima saptamana de la inceperea sesiunii, o noua structura de Guvern si o strategie de post-aderare, in caz contrar PSD urmand sa ceara asumarea raspunderii pe un astfel de document sau sa depuna o motiune de cenzura. PSD considera „absolut necesara” o regandire „in profunzime” a structurii Guvernului, a mai spus Diaconescu. De asemenea, premierul va trebui sa se prezinte in fata Parlamentului si cu o strategie de post-aderare agreata la nivelul Executivului, care sa fie dezbatuta la nivelul partidelor si a opiniei publice. Liderul social democrat a aratat ca, daca Guvernul nu va prezenta o strategie post-aderare profesionista, PSD ar putea initia un asemenea proiect, pe care sa il transforme in lege. Diaconescu a sustinut ca, in absenta unei strategii post-aderare, Romania va pierde anul acesta 8 milioane de euro pe zi, fara a mai lua in calcul si suma de 1,2 miliarde de euro, reprezentand contributia tarii noastre la UE. Senatorul a sustinut ca Romania ar fi condusa „mai mult folcloric si neprofesionist”. Referitor la actualele evolutii de pe scena politica, Diaconescu a precizat ca scenariile care includ participarea PSD la guvernare sau plecarea unor parlamentari ai PSD catre PLD sunt pure speculatii. „Sunt niste artificii aruncate pe piata care nu fac decat sa evidentieze slabiciunea partidelor care fac asemenea afirmatii”, a comentat Diaconescu.

Flutur: Premierul, ales de popor
„PLD este prima formatiune care propune participarea in alegeri cu candidatul nominalizat la functia de prim-ministru, pentru ca s-a dovedit in acesti 17 ani de tranzitie ca este nevoie sa fie cunoscut si acest candidat, care are un rol foarte important in viata politica atunci cand ajunge la putere”, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute liderul PLD Gheorghe Flutur. Liderul liberal-democrat a mai spus ca ar fi extrem de important ca alegerile anticipate sa fie organizate pana cel tarziu in luna iunie. „Un Guvern de sarma care nu are majoritate parlamentara, care se imprumuta de voturi ca sa supravietuiasca nu este benefic pentru Romania. V-o spune un ministru care a avut de negociat la limita niste legi, cand inca mai erau conservatorii, cand inca nu se formase PLD”, a declarat Flutur.

Fara majoritate
„Daca nu ai o majoritate sa te sustina, atunci e rau si pentru tara. Astazi, noi observam foarte clar un triunghi al complicitatii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.