Société Générale a cumparat o participatie de 70,57% din Mobiasbanca, una dintre cele mai importante banci din Republica Moldova, pentru 18,4 milioane de euro, cu ocazia unei oferte publice de vanzare. Achizitia se va finaliza in urmatoarele zile
Société Générale a cumparat o participatie de 70,57% din Mobiasbanca, una dintre cele mai importante banci din Republica Moldova, pentru 18,4 milioane de euro, cu ocazia unei oferte publice de vanzare. Achizitia se va finaliza in urmatoarele zile, la incheierea operatiunii la Bursa din Chisinau. Prin aceasta achizitie, Société Générale isi consolideaza pozitia de actor major in Europa Centrala si de Est, regiune in care grupul are deja o pozitie puternica, cu peste 1.450 de unitati bancare si 4,7 milioane de clienti persoane fizice.
"Mobiasbanca va beneficia foarte rapid de sinergiile intragrup care ii vor accelera dezvoltarea. Prin soliditatea sa financiara, experienta in materie de banca universala si de dezvoltare a unor noi produse si servicii, Grupul Société Générale va intari si mai mult punctele forte ale Mobiasbanca, si in special notorietatea marcii sale, marimea retelei si calitatea echipei de conducere", a declarat Jean-Louis Mattei, directorul Diviziei International Retail Banking a Société Générale.
Cu 63 de agentii, Mobiasbanca dispune de cea mai importanta retea bancara din Chisinau si de cea de-a treia retea bancara din Moldova. Creata in anul 1990, banca are 505 angajati.
Lider pe piata creditelor de consum cu o cota de 20%, Mobiasbanca are peste 47.000 de clienti persoane fizice si 6.000 de clienti persoane juridice, dintre care 5.700 sunt IMM. In 2005, Mobiasbanca a inregistrat o puternica dezvoltare a activitatii.
Société Générale este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din zona euro.
Cu peste 103 000 de angajati in intreaga lume, activitatea sa se concentreaza in jurul a trei mari linii de business: Retail banking&Servicii Financiare, Global Investment Management&Services si Corporate & Investment Banking.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.