Persoanele inregistrate in scopuri de TVA in Romania pot verifica valabilitatea datelor de identificare ale persoanelor inregistrate in scopuri de TVA din celelalte state membre UE prin intermediul sistemului informatic VIES, care a devenit operation
Persoanele inregistrate in scopuri de TVA in Romania pot verifica valabilitatea datelor de identificare ale persoanelor inregistrate in scopuri de TVA din celelalte state membre UE prin intermediul sistemului informatic VIES, care a devenit operational la 1 ianuarie 2007. Persoanele inregistrate in scopuri de TVA trebuie sa acceseze pagina de Internet a Comisiei Europene, la adresa http://ec.europa.eu/taxation, customs/vies/en/vieshome.htm. Sistemul informatic VIES asigura schimbul de informatii cu statele membre ale Uniunii Europene privind taxa pe valoare adaugata. VIES este sistemul care creeaza baza de date pentru determinarea contributiei statelor membre, deci si a Romaniei, dupa data aderarii, la bugetul comunitar. Sistemul este o baza de date online care ii include pe toti platitorii de TVA din statele membre UE, iar informatiile privind tranzactiile comerciale sunt reactualizate periodic. Conform Ministerului Finantelor Publice, monitorizarea electronica a incasarii TVA va conduce la o colectare mai transparenta a acestei taxe. In functie de valoarea TVA dintr-o tara, va fi stabilita contributia acelei tari la bugetul UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.