Social-democratii i-au cerut premierului Tariceanu sa prezinte in fata Parlamentului, in prima saptamana de la inceperea viitoarei sesiuni, o noua structura a Guvernului precum si strategia postaderare a Romaniei.
Conform spuselor senatorului
Social-democratii i-au cerut premierului Tariceanu sa prezinte in fata Parlamentului, in prima saptamana de la inceperea viitoarei sesiuni, o noua structura a Guvernului precum si strategia postaderare a Romaniei.
Conform spuselor senatorului Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al PSD, este "absolut necesara" regandirea structurii Executivului deoarece aceea mostenita de la Guvernul precedent nu mai corespunde cerintelor actuale ca tara membra a Uniunii Europene.
De asemenea, Diaconescu a spus ca premierul ar trebui sa vina la Parlament cu o strategie post-aderare agreata de toate partidele din Guvern, strategie care sa fie pusa apoi in discutia opiniei publice.
Senatorul si-a motivat cererea prin faptul ca documentul publicat pe site-ul Guvernului pare a fi sustinut doar de catre PNL, fara acordul partenerilor din Alianta.
Diaconescu a spus ca PD "are de gand sa produca o strategie cu PLD, care nu exista ca si partid politic". Pesedistii sunt nemultumiti si de forma proiectului prezentat de Guvern, care ar trebui imbuatatit si referitoare la concurenta, introducerea monedei euro, rezolvarea unor probleme din justitie si infiintarea Agentiilor de Plati in agricultura.
"E clara lipsa totala de viziune", a caracterizat Diaconescu strategia publicata de Executiv.
Senatorul a adaugat ca, in cazul neprezentarii unui alt proiect, PSD ii va cere lui Tariceanu sa-si asume raspunderea pentru cel actual.
In cazul unui nou refuz, PSD va flutura din nou amenintarea motiunii de cenzura care va fi introdusa la Parlament concomitent cu strategia postaderare intocmita de catre PSD.
In acest caz, documentul ar putea fi adoptat asemenea unei initiative legislative a parlamentarilor. Desi a contribuit in mod esential la modificarea proiectului legii ANI, acum PSD se declara impotriva formei adoptate la Parlament.
Noua pozitie a social-democratilor survine dupa ce oficiali europeni s-au declarat ingrijorati de inconsecventa cu care autoritatile romane s-au angajat in lupta impotriva coruptiei.
Diaconescu sustine ca ar trebui organizate discutii de catre Guvern cu toate partidele parlamentare pentru o noua lege.
Aceasta ar trebui sa includa, conform lui Diaconescu, prevederi referitoare la controlul de catre Agentie a averilor demnitarilor, precum si sanctiuni la adresa celor care nu-si declara sau nu-si pot justifica averile obtinute pe durata mandatului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.