Operatorul RDS a primit de la Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei licenta 3G, dupa ce a achitat prima transa a tarifului de eliberare a spectrului, in valoare de 10,5 milioane de dolari. ""Compania RCS & RDS s

Operatorul RDS a primit de la Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei licenta 3G, dupa ce a achitat prima transa a tarifului de eliberare a spectrului, in valoare de 10,5 milioane de dolari.

""Compania RCS & RDS se obliga astfel ca pana la sfarsitul lunii februarie sa ofere primele servicii 3G clientilor. Din acest moment, toate angajamentele pe care si le-a asumat la concurs devin obligatii, ceea ce inseamna concurenta mai mare pe piata si servicii 3G mai bune pentru utilizatori"", a declarat Catalin Marinescu, presedintele IGCTI. Urmatoarele cinci transe anuale egale, in valoare de 4,9 milioane de dolari fiecare, vor fi achitate pana la data de 30 ianuarie a fiecarui an, incepand cu anul viitor. Celalalt castigator al licitatiei este operatorul Telemobil.

LA TRIBUNAL. La finele anului trecut, Cosmote Romania a actionat in judecata IGCTI, solicitand anularea rezultatului procedurii de selectie comparativa de acordare a celor doua licente 3G, precum si anularea etapelor de calificare si de evaluare a ofertelor. Operatorul a solicitat si suspendarea procedurii de acordare a celor doua licente 3G pana la solutionarea actiunii de catre Curtea de Apel Bucuresti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.