Regizoarea Sorana Coroama-Stanca a trecut la cele vesnice cu putin timp inainte de a implini 86 de ani. Dupa cum a declarat pentru Rompres fiul regizoarei, Radu Coroama, remarcabila creatoare de teatru a decedat ieri la amiaza, acasa, in momentul in
Regizoarea Sorana Coroama-Stanca a trecut la cele vesnice cu putin timp inainte de a implini 86 de ani. Dupa cum a declarat pentru Rompres fiul regizoarei, Radu Coroama, remarcabila creatoare de teatru a decedat ieri la amiaza, acasa, in momentul in care a venit salvarea, chemata pentru o stare gripala care se acutizase. Ea s-a manifestat plenar atat ca regizor, cat si ca profesor, dramaturg, critic teatral si publicist. S-a nascut la Chisinau, in 1921. A fost regizoare, prim regizoare si director las mai multe institutii teatrale: "Bulandra", "Nottara", Teatrul Mic, Teatrul National din Iasi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.