Chiar daca fondurile mutuale au trecut cu bine de anul 2006, randamentele oferite de acestea au fost mai mici decat cele aferente anului 2005. Cele mai afectate au fost fondurile pe actiuni si cele cu plasamente diversificate. Acest lucru nu este del
Chiar daca fondurile mutuale au trecut cu bine de anul 2006, randamentele oferite de acestea au fost mai mici decat cele aferente anului 2005. Cele mai afectate au fost fondurile pe actiuni si cele cu plasamente diversificate. Acest lucru nu este deloc surprinzator, intrucat randamentele acestor categorii de fonduri sunt influentate in mare masura de evolutiile de la Bursa de Valori care, la randul sau, s-a confruntat anul trecut cu corectii repetate. Astfel ca, investitorii in unitati ale fondurilor diversificate si pe actiuni au obtinut anul trecut randamente la jumatate fata de cele inregistrate in 2005.
Cele mai bune evolutii ale unitatilor de fond au fost inregistrate anul trecut de fondurile de actiuni Napoca si Omninvest, ambele vehicule investitionale afisand randamente anuale de circa 21%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.