Guvernul ar putea aproba, in luna ianuarie, un program de electrificare a tuturor locuintelor care in prezent sunt lipsite de alimentarea cu energie, in numar de 86.000, investitie in valoare de 505,9 milioane lei, a declarat agentiei Mediafax secret
Guvernul ar putea aproba, in luna ianuarie, un program de electrificare a tuturor locuintelor care in prezent sunt lipsite de alimentarea cu energie, in numar de 86.000, investitie in valoare de 505,9 milioane lei, a declarat agentiei Mediafax secretarul de stat in MAI Mircea Toader. "Proiectul se afla in faza ultimelor avizari si speram sa fie promovat in sedinta de Guvern in luna ianuarie. Urmeaza sa avem o discutie si cu ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, pentru ca acest proiect a plecat de la ei. Finantarea programului va fi asigurata prin credite angajate de Ministerul Finantelor Publice pentru o perioada de 15 ani", a adaugat Toader. Programul va fi monitorizat de o unitate de management constituita in cadrul MAI, coordonata de secretarul de stat pentru comunitati locale. La proiect pot participa si distribuitorii privati de energie electrica. Anul trecut, distribuitorii de electricitate care apartin de Electrica au primit fonduri de 26,2 milioane lei pentru lucrari de electrificare, in timp ce distribuitorii privati au investit 9,8 milioane lei. Bugetul Electrica din acest an nu prevede fonduri pentru lucrarile de electrificare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.