Compania spaniola Mapsa va investi 17 milioane de euro intr-o fabrica de jante de aluminiu la Campia Turzii, a carei constructie va fi finalizata in 2010, a declarat ieri Adam Ambrus, directorul companiei Nervia Consultores, consultantul firmei, cita
Compania spaniola Mapsa va investi 17 milioane de euro intr-o fabrica de jante de aluminiu la Campia Turzii, a carei constructie va fi finalizata in 2010, a declarat ieri Adam Ambrus, directorul companiei Nervia Consultores, consultantul firmei, citat de Mediafax.
"Saptamana viitoare, compania va achita prima transa pentru plata terenului de 30.000 de metri patrati pe care urmeaza sa il cumpere in Campia Turzii. Pretul total al terenului este de 750.000 de euro", a spus Ambrus.
El a precizat ca proiectul se va derula in mai multe etape. Prima faza, care va incepe in acest an, consta in dezvoltarea unei capacitati de productie de 12.500 de metri patrati, printr-o investitie de 7-8 milioane de euro.
Fabrica va incepe sa produca in 2008 si va avea o capacitate anuala de 130.000 de jante din aluminiu, care va creste la 530.000 de unitati pana in 2010. Productia va fi destinata unor importanti constructori de masini, printre care Audi, Mercedes, Seat, BMW, Volkswagen si Honda. Mapsa a hotarat, in a doua parte a anului 2006, sa construiasca o fabrica in Romania, urmand sa aleaga locatia dintre patru orase din Ardeal, respectiv Campia Turzii, Turda, Cluj si Zalau.
Compania face parte din grupul Mondragon Corporacion Cooperativa, cu aproximativ 70.000 de angajati si vanzari anuale de peste 10 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.