Soarta celorlati copii ai lui Saddam se cunoaste: Qusay si Uday au fost ucisi de americani, iar fiicele sale Raghad, Rana si Hala sunt in exil in Iordania si Liban, insa ce s-a intamplat cu Ali, cel care ar fi cel mai tanar fiu al lui Saddam, ramane
Soarta celorlati copii ai lui Saddam se cunoaste: Qusay si Uday au fost ucisi de americani, iar fiicele sale Raghad, Rana si Hala sunt in exil in Iordania si Liban, insa ce s-a intamplat cu Ali, cel care ar fi cel mai tanar fiu al lui Saddam, ramane un mister.
In decursul timpului, numele lui Al a iesit la suprafata de cateva ori, ca fiind singurul fiu al lui Saddam facut cu cea de-a doua sa sotie, Samira Shahbandar. Insa nu se stie nimic sigur. In timpul regimului lui Saddam, mass-media irakiana, constransa de Uday care nu si-a iertat niciodata tatal ca s-a mai casatorit inca o data, nu a pomenit nimic niciodata de Ali; nu exista nici o fotografie a acestuia si nu exista nici o informatie despre cati ani ar avea acum. Yusuf, fost membru al securitatii lui Saddam jura ca fiul sau mergea la sala cu Ali, insa instructorul de acolo sustine ca era vorba despre alt Ali. Saad si Osama, membri de seama al partidului Ba'ath jura si ei ca l-au intalnit pe Ali la o licitatie de masini scumpe, insa informatiile se opresc aici.
Raghad Hussein sustine ca oamenii il confunda pe fiul ei Ali, cu fiul lui Saddam si asistentul dictatorului neaga zvonurile, desi Samira Shahbandar a vorbit cu dragoste despre fiul ei intr-un interviu acordat in 2003. Scepticii sunt de parere ca sunt doar zvonuri, iar Nada Shawkat, editor al unui ziar irakian, este de parere ca "Irak-ul este o tara a zvonurilor, iar acesta este probabil cel mai mare dintre toate". (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.