Un nou an este un prilej pentru a face schimbari: de exemplu, renuntarea la alcool, la tigari sau practicarea de exercitii fizice. Cele mai multe dintre schimbarile importante pe care oamenii le pot face sunt, de fapt, foarte simple.

E

Un nou an este un prilej pentru a face schimbari: de exemplu, renuntarea la alcool, la tigari sau practicarea de exercitii fizice. Cele mai multe dintre schimbarile importante pe care oamenii le pot face sunt, de fapt, foarte simple.

Examenul oftalmologic
Un examen oftalmologic poate detecta eventuale tulburari de vedere care pot conduce la pierderea acesteia. Acest lucru este esential mai ales pentru persoanele cu anumite maladii, precum diabeticii sau cei care sufera de glaucom in stadiu incipient. Examenele oftalmologice se fac cel putin o data la doi ani.

Testarea nivelului de colesterol
Un nivel crescut al colesterolului poate provoca aparitia unor boli cardiace grave care constituie unui dintre factorii principali de deces din lume. Un simplu test de sange poate preveni aparitia acestor boli.

Ata dentara
Curatarea dintilor cu ajutorul atei dentare de doua ori pe zi este esentiala pentru prevenirea aparitiei cariilor. Foarte putine persoane utilizeaza ata dentara si risca sa fie diagnosticati cu boli grave precum cancerul gurii.

Reducerea consumului de sare
Cantitatea maxima recomandata zilnic este de 6 grame de sare, dar cercetatorii au descoperit ca majoritatea oamenilor consuma zilnic, in medie, 9 grame. Reducerea cantitatii de sare din alimente poate preveni aparitia bolilor cardiace. Verificati etichetele de pe alimente si alegeti-le pe acelea care au un continut scazut de sare, 0,25 g de sare la suta de grame de aliment.

Reducerea numarului de centimetri in talie
Un studiu recent a scos la iveala faptul ca persoanele cu burta prezinta cu 40% mai multe riscuri de a fi diagnosticate cu boli cardiace si ca numarul de centimetri din talie constituie un indicator mai bun al sanatatii organismului decat indicele de masa corporala. Talia femeilor nu ar trebui sa depaseasca 80 de centimetri, in timp ce cea a barbatilor nu ar trebui sa depaseasca 93 de centimetri.

Fara planuri
Traiti clipa. Debutul unui nou an este o ocazie pentru oameni sa mediteze asupra trecutului si sa-si faca planuri de viitor, dar, daca aveti prea multe regrete sau daca va stabiliti obiective de neatins, riscati sa fiti dezamagiti. Eliminarea planurilor duce la reducerea stresului si la intarirea sistemului imunitar.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.