Exercitiile fizice usoare si mersul pe jos sunt inutile pentru persoanele care doresc sa slabeasca, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori. Cercetatorii de la Universitatea din Alberta, Canada, au comparat in vederea realizari
Exercitiile fizice usoare si mersul pe jos sunt inutile pentru persoanele care doresc sa slabeasca, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori. Cercetatorii de la Universitatea din Alberta, Canada, au comparat in vederea realizarii acestui studiu, un program de 10.000 de pasi parcursi pe jos cu un program traditional de fitness de intensitate moderata. Studiul, la care au participat 128 de sedentari, s-a desfasurat pe parcursul a sase luni.
Voluntarilor li s-a masurat tensiunea arteriala, volumul de oxigen inspirat si capacitatea de functionare a plamanilor. Cercetatorii au descoperit ca rezultatele erau semnificativ mai bune in cazul grupului care facea fitness, capacitatea de functionare a plamanilor lor imbunatatindu-se cu 4%. In schimb nivelul de grasimi din sange nu a fost influentat de nici unul din cele doua programe.

Intensitatea conteaza
Profesorul Vicki Harber, coordonatorul studiului, a spus: "In general, activitatile fizice de intensitate redusa, precum plimbarea, nu ofera beneficii marcante pentru sanatate fata de programele de fitness care maresc ocazional intensitatea activitatii fizice". Harber si colegii acesteia erau preocupati pentru ca se pune prea mare accent pe faptul ca oamenii trebuie sa faca miscare, in loc sa se puna accent pe intensitatea activitatii fizice. In ceea ce priveste programul de plimbare, Harber a remarcat ca acesta a reusit, totusi, sa motiveze voluntarii, care pana atunci erau sedentari, sa faca exercitii fizice. Profesorul Stuart Biddle, de la Universitatea din Loughborough este de parere ca nu exista nici un dubiu ca exercitiile fizice de intensitate si volum mare reprezinta singura metoda de a lupta impotriva obezitatii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.