China ar putea inregistra un excedent comercial de 190 miliarde de dolari in 2007, in pofida eforturilor guvernamentaele de a scadea exporturile si de a incuraja importurile, informeaza agentia Xinhua, care citeaza ultimul raport al Academiei de Stii
China ar putea inregistra un excedent comercial de 190 miliarde de dolari in 2007, in pofida eforturilor guvernamentaele de a scadea exporturile si de a incuraja importurile, informeaza agentia Xinhua, care citeaza ultimul raport al Academiei de Stiinte din China.
Daca aceste previziuni se vor adeveri, China va depasi Arabia Saudita si Rusia, in ceea ce priveste cuantumul excedentului comercial, situandu-se pe locul al doilea, la nivel mondial, fiind devansata de Germania, se arata in raportul citat. Think tank-ul guvernamental chinez a precizat ca excedentul comercial va creste cu 66,4%, comparativ cu valoarea de 169,4 miliarde de dolari din 2006, cu circa 1,9 miliarde de dolari mai mult decat estima ministrul chinez al Comertului, adica 167,5 miliarde de dolari. Totodata, se preconizeaza ca exporturile si importurile vor atinge 2.137 de trilioane de dolari, in crestere cu 21,6% fata de cat estima Ministerul Comertului din China in decembrie 2006.
Guvernul chinez spera sa mentina cresterea comertului extern la un prag de 10% anual, in urmatorii cinci ani, si sa creeze un echilibru intre importuri si exporturi pana in 2010.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.