O organizatie americana de lobby a acordat premii pentru ceea ce a numit "cele mai traznite avertismente" plasate de producatori pe etichetele produselor lor. Organizatia este de parere ca tendinta consumatorilor americani de a da in judecata compani
O organizatie americana de lobby a acordat premii pentru ceea ce a numit "cele mai traznite avertismente" plasate de producatori pe etichetele produselor lor. Organizatia este de parere ca tendinta consumatorilor americani de a da in judecata companiile a exagerat atat de mult, incat a incurajat aparitia unor avertismente aberante. "Nu puneti nici o persoana in aceasta masina de spalat" Acesta este anuntul care a castigat anul acesta premiul pentru "cel mai traznit avertisment de pe eticheta". Locul al doilea a revenit unui producator de motoare care si-a avertizat clientii sa nu foloseasca niciodata un chibrit sau o sursa deschisa de foc pentru a verifica nivelul combustibilului din rezervor. Acestea sunt doar doua din cele aproximativ 150 de etichete care au fost trimise, pentru acest concurs, unei organizatii din Michigan care militeaza impotriva proceselor. Presedintele organizatiei, Robert Dorigo Jones, a declarat ca procesele intentate de consumatori, dar si frica de eventuale procese, au dus la aparitia unor etichete atat de bizare incat oamenii le ignora acum. Pentru locul trei al competitiei s-au batut doua avertismente: unul de pe un bilet de loterie pe care scria "A nu se calca cu fierul de calcat" si unul de pe un telefon mobil, pe care scria "Nu incercati sa va uscati telefonul in cuptorul cu microunde!". O mentiune onorabila a fost acordata unei carti de telefon care avertiza oamenii sa nu o rasfoiasca in timp ce se afla la volanul unui vehicul in miscare. Oricat de ridicole ar fi aceste etichete, o alta organizatie - Centrul pentru Justitie si Democratie - spune ca asemenea avertismente au salvat milioane de vieti si au prevenit nenumarate accidente.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.