Dietele de detoxifiere a organismului sunt o pierdere de vreme pentru ca organismul este capabil sa scape singur de toxinele consumate, spun cercetatorii.
Milioane de persoane care au facut excese alimentare in timpul sarbatorilor de iarna inc
Dietele de detoxifiere a organismului sunt o pierdere de vreme pentru ca organismul este capabil sa scape singur de toxinele consumate, spun cercetatorii.
Milioane de persoane care au facut excese alimentare in timpul sarbatorilor de iarna incep odata cu noul an sa tina diete si multi sunt tentati sa urmeze cure de detoxifiere a organismului pentru a accelera procesul de curatare a acestuia.
Cercetatorii au descoperit, in schimb, ca organismul nu este curatat de toxine chiar daca se elimina consumul de zaharuri, sare, cafea, fainoase, carne si lactate grase pe o perioada de o saptamana. Organismul uman este conceput astfel incat sa scape singur de aceste toxine in mod natural, iar curele de detoxifiere sunt pur si simplu o pierdere de timp.
Exista pe piata nenumarate suplimente alimentare pentru detoxifierea organismului, precum cele care contin seminte, spanac, radacini de plante, fructe si minerale sau pilule cu extracte de plante care imbunatatesc activitatea ficatului.
Pentru a verifica cum functioneaza dietele de detoxifiere a organismului, cercetatori de la Imperial College London au facut o serie de experimente.
La studiu au participat zece femei cu varste cuprinse intre 19 si 33 de ani, care au asistat la un festival de rock unde au facut exces de alcool, alimente bogate in zaharuri si grasimi si nicotina.
Cinci dintre acestea au urmat apoi un regim de detoxifiere a organismului, fara alimente procesate, sare, zahar, cofeina, fainoase, carne rosie, produse lactate, alcool si bauturi carbogazoase. Celelalte cinci voluntare au avut un regim alimentar normal.
Dupa sapte zile, expertii toxicologi au testat nivelurile de antioxidanti cheie, precum vitaminele C si E, din sange. De asemenea, a fost analizata capacitatea de functionare a rinichilor si ficatului.
Cercetatorii nu au gasit diferente intre cele doua grupuri de voluntare in ceea ce priveste capacitatea de functionare a ficatului si rinichilor si nivelurile de vitamine din sange.
Studiul a sugerat ca ficatul si rinichii sunt niste masini de detoxificare, iar persoanele care urmeaza astfel de cure pierd in greutate pur si simplu pentru ca sunt consumate mai putine calorii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.