Depozitul de zgura al Romplumb Baia Mare a fost inchis pentru ca nu s-a conformat noilor norme de mediu, societatea avand termen de conformitate la 1 ianuarie, anunta Mediafax. Aceasta este prima societate sanctionata in baza noii Legi a Mediului. So
Depozitul de zgura al Romplumb Baia Mare a fost inchis pentru ca nu s-a conformat noilor norme de mediu, societatea avand termen de conformitate la 1 ianuarie, anunta Mediafax. Aceasta este prima societate sanctionata in baza noii Legi a Mediului. Societatea Romplumb din Baia Mare avea aviz sa sisteze depozitarea de zgura pana la 31 decembrie 2006, afirma seful Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu. "In legatura cu Romplumb Baia Mare, Garda Nationala de Mediu si Inspectoratul Judetean Maramures au actionat in conformitate cu temeiul legal, respectiv cu prevederile Legii mediului nr. 265/2006 si cu avizul de mediu de inchidere a depozitului de zgura, conform cu Hotararea de Guvern nr. 349 /2005 care dadea ca termen 31.12.2005 si in cadrul aceluiasi act normativ exista sistarea depozitarii de zgura pana la 31.12.2006", a spus Silvian Ionescu. Societatea Romplumb a fost somata sa suspende activitatile de depozitare a zgurilor in depozitul existent, pana la obtinerea unei noi autorizatii de mediu, a adaugat Ionescu. "La solicitarea scrisa a Agentiei de Mediu Baia Mare, Garda de Mediu nu a facut decat sa efectueze un control si sa verifice daca s-a sistat activitatea. Controlul Garzii de Mediu s-a soldat cu o somatie catre Romplumb SA, prin care se spune ca se suspenda activitatile de depozitare a zgurilor in depozitul existent sau pe amplasamentele autorizate pana la obtinerea unei noi autorizatii de mediu", a precizat Silvian Ionescu. Potrivit sefului Garzii Nationale de Mediu, Romplumb Baia Mare este prima sanctionata pentru ca a fost singura care avea termen sa se conformeze normelor antipoluare la 1 ianuarie 2007, precizand ca in perioada urmatoare ar putea fi sanctionate si alte societati, daca nu vor respecta cerintele europene de functionare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.