Departamentul pentru Munca in Strainatate, din cadrul Ministerului Muncii, intentioneaza sa aplice unele restrictii pe piata muncii din Romania, fata de cetatenii din statele membre ale Uniunii Europene, care doresc sa lucreze la noi, in viitorul apr
Departamentul pentru Munca in Strainatate, din cadrul Ministerului Muncii, intentioneaza sa aplice unele restrictii pe piata muncii din Romania, fata de cetatenii din statele membre ale Uniunii Europene, care doresc sa lucreze la noi, in viitorul apropiat.
In conformitate cu cele precizate in infograma Misiunii Romaniei pe langa Uniunea Europeana, adresata Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei - referitoare la accesul romanilor pe piata europeana a muncii - statele membre vor transmite Comisiei Europene notificari si, eventual, detalii administrative, privind accesul romanilor pe piata fortei de munca, in jurul datei de 15 ianuarie 2007.
Partea romana ar putea adopta masuri administrative de reciprocitate si masuri legislative in acest sens, in primul trimestru al anului 2007, dar nu mai devreme de publicarea informatiilor de catre Comisia Europeana.
Daca se va opta pentru reciprocitate, deciziile vor trebui sa fie separate, pentru fiecare stat membru, care la randul sau a impus masuri tranzitorii.
Cetatenii proveniti din statele membre ale Uniunii Europene, care au anuntat ca nu vor impune restrictii privind libera circulatie a lucratorilor romani de la 1 ianuarie 2007, nu vor mai avea nevoie de permise de munca.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.