Irakul, a treia tara din lume in ceea ce priveste zacamintele de petrol, se pregateste sa autorizeze companiile straine sa exploateze importantele sale rezerve de titei, afirma saptamanalul britanic "The Independent on Sunday", preluat de NewsIn. Pub
Irakul, a treia tara din lume in ceea ce priveste zacamintele de petrol, se pregateste sa autorizeze companiile straine sa exploateze importantele sale rezerve de titei, afirma saptamanalul britanic "The Independent on Sunday", preluat de NewsIn. Publicatia citeaza un proiect de lege din iulie 2006, la care Statele Unite au colaborat prin intermediul unei societati de consultanta. Actul va fi prezentat parlamentului irakian in urmatoarele zile. Conform noii legi, societati precum British Petroleum (BP), Shell, Exxon sau Chevron vor primi dreptul sa semneze contracte pe 30 de ani de extractie a petrolului irakian.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.