Pachetul majoritar de actiuni Dafora Medias este controlat din nou de omul de afaceri Gheorghe Calburean, direct si prin alti actionari, in urma unei majorari de capital. Modificarile capitalului sunt in curs de inregistrare la Registrul actionarilor
Pachetul majoritar de actiuni Dafora Medias este controlat din nou de omul de afaceri Gheorghe Calburean, direct si prin alti actionari, in urma unei majorari de capital. Modificarile capitalului sunt in curs de inregistrare la Registrul actionarilor, conform unui comunicat al companiei. In perioada 24 noiembrie 2006 -19 decembrie 2006, Gheorghe Calburean a vandut, atat direct cat si prin alti actionari, un numar de 17,15 milioane de actiuni reprezentand 51,83% din capitalul social al Dafora. Conform comunicatului, Calburean intentioneaza sa mentina controlul asupra companiei. "Voi mentine in permanenta pachetul majoritar in SC Dafora SA, iar banii rezultati din vanzarea actiunilor se vor intoarce in societate pentru asigurarea dezvoltarii grupului.
In prezent, nu mai am planuri pentru vanzarea altor actiuni. Scopul acestei vanzari a fost de a asigura resursele financiare de care are nevoie grupul in vederea dezvoltarii", a declarat Calburean in comunicat.
In luna septembrie, prin hotararea Adunarii Generale a Actionarilor, s-a decis majorarea capitalului social prin aport in numerar cu suma de 5,91 milioane de lei, prin emisiunea a 59,17 milioane de actiuni noi. Astfel, in urma subscrierilor facute, noul numar de actiuni al Dafora va fi de 92,26 milioane, iar noul capital social va fi de 9,22 milioane de lei.
Ca urmare, Calburean va detine, direct si prin alti actionari, un procent de 53,36% din capitalul social al Dafora.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.