Atacantul lui Stoke City este de acord sa vina la Dinamo, insa gruparea engleza vrea doar sa-l imprumute pana la vara. Plecarea lui Ionel Ganea la rivala Rapid a facut ca Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo, sa caute un atacant de top pentru ca Danc
Atacantul lui Stoke City este de acord sa vina la Dinamo, insa gruparea engleza vrea doar sa-l imprumute pana la vara. Plecarea lui Ionel Ganea la rivala Rapid a facut ca Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo, sa caute un atacant de top pentru ca Danciulescu si Cl. Niculescu sa aiba parte de concurenta. In acest moment, pe langa celebrul cuplu N&D, Dinamo il mai are ca atacant doar pe francezul Jean-Philippe Mendy (20 de ani). Atacantul dorit de Rednic este Sambegou Bangoura (foto), de la Stoke City.
Rednic a discutat in ultimele zile cu oficialii lui Stoke City (liga a II-a engleza) pentru transferul lui Bangoura (24 de ani), fotbalist pe care il cunoaste din Belgia (atacantul a jucat pentru Lokeren intre 2000 si 2004, marcand 40 de goluri in 58 de meciuri, si pentru Standard Liege, intre 2004 si 2005, unde a reusit 21 de goluri in 50 de meciuri). Bangoura s-a transferat in 2005 la Stoke City, pentru 1,5 milioane de euro, dar n-a confirmat: 9 goluri in 28 de meciuri. Desi era unul dintre favoritii olandezului Johan Boskamp, pe atunci antrenor la Stoke City, atacantul din Guineea a devenit rezerva in momentul in care banca tehnica a fost preluata de galezul Tony Pulis. Bangoura are 11 selectii pentru Guineea, reusind 3 goluri, si a participat in 2004 si in 2006 la Cupa Africii pe Natiuni. Atacantul si-a dat deja acordul pentru a veni la Dinamo, unde a obtinut un salariu anual de 75.000 de euro (la Stoke City incasa doar 40.000 de euro pe sezon), insa clubul englez n-a acceptat suma de transfer inaintata de Dinamo, cifrata la 800.000 de euro. Stoke City, care a refuzat anul trecut o oferta de 2,5 milioane de euro pentru Bangoura, venita din Rusia, ar fi de acord insa cu un imprumut al jucatorului pana la vara, cu posibilitatea ca Dinamo sa-l achizitioneze atunci cu titlu definitiv pe atacant. Rednic a declarat ca accepta aceasta varianta, insa cele doua cluburi n-au ajuns inca la o intelegere privind suma pe care trebuie sa o plateasca Dinamo. Stoke City cere 300.000 de euro pentru un imprumut pe sase luni, plus un milion de euro in vara, pentru un transfer definitiv, in timp ce Dinamo ofera 150.000 de euro pentru imprumut, plus 650.000 de euro in vara pentru transferul definitiv. Bangoura a mai avut oferte din Belgia, de la RSC Charleroi si de la FC Bruxelles.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.