Pentru ca Basescu a promulgat Legea Cultelor, aprobata de Parlament si toate cultele recunoscute ale Romaniei: 99,9% din natiune. Motorul din spatele contestatarilor: Centrul pentru Resurse Juridice si resturile de oengeuri din coada Retelei "Deschis
Pentru ca Basescu a promulgat Legea Cultelor, aprobata de Parlament si toate cultele recunoscute ale Romaniei: 99,9% din natiune. Motorul din spatele contestatarilor: Centrul pentru Resurse Juridice si resturile de oengeuri din coada Retelei "Deschise" Soros. Aceleasi care au urlat impotriva Catedralei si pentru eliminarea icoanelor. Coordonator: Renate Weber, fosta consiliera a presedintelui. Dupa ce Cotrocenii au scapat, partial, de Andrei Plesu si, apoi, de Renate Weber, nu pot sa nu astept cu aceeasi curiozitate sa vad cum o sa scape Basescu de Tismaneanu, care sterge cu numele lui prin noroiul kominternismului. Raportul Tismaneanu, care l-a ucis si pe Constantin Dobre, liderul minerilor din '77, este, din nefericire pentru Basescu, generator de anti-semitism si anti-romanism in egala masura. De ce?
Daca tutarii de moment ai lui Basescu ar mai fi trecut si pe la sinagoga din cand in cand, in loc doar sa se foloseasca marsav de apartenenta la o minoritate etnica tradata, ar fi aflat ca nici evreii nu au privit cu ochi buni numirea lui Volodea Tismaneanu. Inca de la Pesahul trecut, inteleptii evrei romani prevazusera ca marxist-leninistul, ca exponent de seama al nomenklaturii bolsevice, nu avea cum sa realizeze un raport obiectiv. Exista pericolul ca urmarile unui asemenea dezastru se se rasfranga asadar asupra etniei pe care a abandonat-o nu o data, alertau batranii la Templul Coral. Cine raspunde? Cine semneaza: Basescu, capcanat de neo-trotkisti.
Mai mult: orgoliosul Tismaneanu, posibil factor generator de anti-semitism, nu se sfieste deloc sa transforme Administratia Prezidentiala in platforma a anti-romanismului. Iata: "Romanii nu pot alcatui un popor pentru ca valoreaza cat o turma: dupa gramada, la semnul fierului rosu... fete patibulare, maxilare incrancenate, guri vulgare, trasaturi rudimentare, o vorbire agramata si bolovanoasa"; "Masa degenerata, ingamfata, proasta si rea"; "Una cu cancerul care-i roade"; "Pentru puturosenia abisala a statutului suflet romanesc, spirocheta romaneasca isi urmeaza cursul pana la eruptia tertiara, tropaind vesela intr-un trup inconstient, pana ce mintea va fi, in sfarsit, scopita, inima devine piftie, iar creierul un amestec apos". Toate acestea apartin ilustrului director al Institutului Cultural Roman si membru de vaza al Comisiei Tismaneanu, H.R. Patapievici. Sigur, ar fi ramas doar cateva vorbe de rahat ale celui care afirma ca "mi-e rusine ca sunt roman", daca "Politice"-le acestui (alt) produs al lui Plesu nu ar fi devenit, pe prima pagina a Raportului Tismaneanu (!), drept o scriere de referinta a istoriei postdecembriste pentru "acea parte a Romaniei care a dorit si doreste o societate deschisa". Stie Basescu ca a legitimat si mizeria anti-romaneasca?
Ultima oara cand am schimbat cateva vorbe cu presedintele si am ciocnit un pahar de sampanie, pentru impacare, Basescu a dovedit ca a inteles demersul anterior. Ulterior, chiar el a trasat triunghiul oligarhi-politica-media. Ei bine, triunghiul este patrat si transformat in cerc de catre aceasta patura inter si superpusa, capabila de parazitarea oricarui mediu, in interesul ei propriu. Nu-mi ramane decat sa-l parafrazez pe Patapievici vorbind insa despre spatiul mioritic (scuzati limbajul): Radiografia acestei retele potemkintelectualiste si pupintrotkiste a "societati civile" anti-Romania, anti-NATO si anti-UE "este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii". Dar cu o mare apetenta pentru nedreptate si minciuna.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.