Speculatiile privind stoparea proiectului atomic iranian au escaladat de ieri toate proportiile. "Sunday Timesi" dezvaluie ca Israel se pregateste sa atace Iranul cu bombe nucleare tactice si sa pulverizeze astfel uzinele sI intalatiile atomice irani
Speculatiile privind stoparea proiectului atomic iranian au escaladat de ieri toate proportiile. "Sunday Timesi" dezvaluie ca Israel se pregateste sa atace Iranul cu bombe nucleare tactice si sa pulverizeze astfel uzinele sI intalatiile atomice iraniene de la Natnaz, Ispahan si Arak.
Publicatia londoneza se bazeaza pe surse israeliene, confirmand astfel supozitii care au circulat in ultima vreme in mass-media internationale. Analistii politici si militari cred acum ca au descoperit aceea veriga care lipsea atunci cand au incercat sa descifreze gafa, intentionata sau nu, a premierului Ehud Olmert, atunci cand acesta a citat Israelul printre marile puteri atomice ale lumii. "Din punct de vedere tactic si operational totul e pregatit, asteptam doar ordinul de atac", ar fi declarat un responsabil israelian. Dupa cum era de asteptat, oficialitatile israeliene dezmint informatiile din "Sunday Times", calificandu-le drept fanteziste.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.