Compania IUE Leader Imobiliare, cu capital spaniol, a cumparat cu 30,6 milioane de euro un teren de 4,37 hectare pe strada Lujerului din Bucuresti, detinut anterior de firma Electrotehnica, unde va construi un complex rezidential de 1.200 - 1.500 de
Compania IUE Leader Imobiliare, cu capital spaniol, a cumparat cu 30,6 milioane de euro un teren de 4,37 hectare pe strada Lujerului din Bucuresti, detinut anterior de firma Electrotehnica, unde va construi un complex rezidential de 1.200 - 1.500 de apartamente.
"Terenul a apartinut fostei Electrotehnica si este foarte bine amplasat, in apropiere de Plaza Romania.
Complexul va mai cuprinde o zona comerciala, precum si spatii pentru birouri", a declarat presedintele IUE Leader Imobiliare, Alberto Mas Vila, citat de Mediafax.
O treime din actiunile firmei dezvoltatoare sunt detinute de oameni de afaceri spanioli din Romania, o alta treime de investitori spanioli in proiecte imobiliare, iar diferenta de fonduri de investitii spaniole, a spus Mas Vila.
El a aratat ca valoarea proiectului este estimata la 70- 75 de milioane de euro, iar constructia va incepe chiar in acest an. Terenul a fost cumparat de la firma Winmarkt Alfa, avand ca asociati companiile Winmarkt SA, Bucuresti Alfa Center si TEC Administrare Afaceri.
Winmarkt SA administreaza 17 centre comerciale, cu o suprafata inchiriabila de peste 115.000 de metri patrati, in 14 orase. Societatea este detinuta de fondul de investitii New Century Holdings (NCH).
NCH administreaza pe piata romaneasca mai multe fonduri de investitii, printre care Broadhurst si Lindsell Enterprises, si detine participatii majoritare la producatorul de panificatie Vel Pitar, compania de constructii IMSAT, magazinele Romarta si Winmarkt.
De asemenea, fondurile de investitii controleaza firmele Electrotehnica, Electroaparataj, Aparataj Electric si Romarta 2000, care au fuzionat in vara anului 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.