Compozitorul Vaticanului, monseniorul Marco Frisina, a anuntat, ieri, ca va realiza un superspectacol cu Divina Comedie si a precizat ca muzica folosita va fi cea clasica - pentru Rai, corurile gregoriene - pentru Purgatoriu, si genul hard-rock - pen
Compozitorul Vaticanului, monseniorul Marco Frisina, a anuntat, ieri, ca va realiza un superspectacol cu Divina Comedie si a precizat ca muzica folosita va fi cea clasica - pentru Rai, corurile gregoriene - pentru Purgatoriu, si genul hard-rock - pentru Iad.
Divina Comedie, asa cum a compus-o Dante, este un poem epic medieval, scris in perioada Renasterii, care descrie o calatorie imaginara a lui Dante prin cele trei taramuri ce ar putea fi gasite dincolo de moarte: Iadul, Purgatoriul si Raiul. In conceptia lui Dante, Iadul este format din noua cercuri, in fiecare dintre ele fiind aplicate diverse chinuri celor "incarcerati" (cum ar fi fierberea in smoala sau perpetua inghetare). Purgatoriul este o insula populata de oameni care in timpul vietii au pacatuit, dar isi regreta greselile, in timp ce Raiul este alcatuit dintr-o serie de sfere aflate sub protectie divina, unde - in final - Dante o regaseste pe fosta lui iubita Beatrice, in cautarea careia plecase. Pe parcursul celor trei volume, Dante intalneste o multime de oameni, care au trait in diverse epoci istorice si care, proportional cu greselile pe care le-au facut, isi duc viata de apoi intr-unul dintre cele trei locuri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.