Romania a negociat cu UE un pachet financiar de 4 miliarde de euro pentru acordarea subventiilor agricole in perioada 2007-2009. Din cele 4 miliarde, 967,9 milioane de euro vor fi alocate pentru platile directe catre producatorii agricoli, 732 milio
Romania a negociat cu UE un pachet financiar de 4 miliarde de euro pentru acordarea subventiilor agricole in perioada 2007-2009. Din cele 4 miliarde, 967,9 milioane de euro vor fi alocate pentru platile directe catre producatorii agricoli, 732 milioane de euro vor fi destinati masurilor de piata, iar restul de 2,3 miliarde de euro vor trebui cheltuiti pentru dezvoltarea rurala. Chiar daca Romania a aderat la UE, nu va intra in posesia tuturor fondurilor agricole din acest an. Pachetul de plati directe de 967,9 milioane de euro reprezinta influxul financiar comunitar preconizat pentru doi ani, respectiv 2008 si 2009. Astfel, platile directe din anul prezent vor fi suportate de la bugetul de stat si vor fi rambursate de catre Comisia Europeana abia in 2008, iar cele din 2008 vor fi rambursate in 2009.

Subventiile se vor acorda diferit
De asemenea, platile directe, respectiv subventiile pentru agricultori, se vor acorda, insa, diferit fata de pana acum. Pentru a putea beneficia de subventii de la UE, fermierii romani trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de eligibilitate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.