Raly-raidul Lisabona-Dakar 2007 va avea loc intre 6 si 21 ianuarie. Concurentii inscrisi, adica 250 de motociclisti, 187 de automobile si 88 de camioane, vor avea de parcurs 8.700 de km, dintre care peste 5.000 km in sectoare cronometrate, in 15 etap
Raly-raidul Lisabona-Dakar 2007 va avea loc intre 6 si 21 ianuarie. Concurentii inscrisi, adica 250 de motociclisti, 187 de automobile si 88 de camioane, vor avea de parcurs 8.700 de km, dintre care peste 5.000 km in sectoare cronometrate, in 15 etape.
Istoria Dakarului a inceput in iarna anului 1978, cand a fost dat startul primei editii. Initial orasele de start si de final au fost Paris si Dakar, acestea fiind locatiile cu care acest eveniment s-a deschis si incheiat de cele mai multe ori.
Insa au fost si exceptii - in 1992 Dakarul s-a incheiat in Cape Town. In cele 28 de editii desfasurate pana acum, o singura femeie a reusit sa incheie pe prima pozitie acest rally-raid. Jutta Kleinshmidt, in 2001 la bordul unui Mitsubishi Pajero, a ajuns prima pe malul Lacului Roz - finish-ul traditional al acestui concurs.
Anul acesta, la linia de start se vor afla figuri importante din motorsportul mondial, printre care Ari Vatanen (campion mondial de raliuri in 1981), Luc Alphand (castigator Dakar in 2006), Carlos Sainz (dublu campion mondial), Yvan Muller (pilot WTCC) si nu in ultimul rand Jutta Kleinschmidt (castigatoare Dakar in 2001), care va rula in acest an pe un BMW X3 CC si va forma echipaj cu Tina Thorner.Echipa Romaniei
Romania va avea si ea reprezentanti la startul acestui maraton motorizat, si anume Emanuel Gyenes (dublu castigator al Red Bull Romaniacs), austriacul Martin Freinademetz, stabilit la Sibiu, fost dublu campion mondial de snowboard si organizatorul celui mai dur concurs de enduro din lume, Red Bull Romaniacs, care a acceptat sa concureze la Raliul Dakar cu licenta de Romania.
Marcel Butuza se va afla si el la start, facand parte din echipa franceza Pulse Compet alaturi de Freinademetz. Tot pentru Romania va rula si François Vuliett.
Alti piloti romani ce au fost prezenti de-a lungul timpului la startul Dakarului au fost Romeo Dunca, in 2005, care a ajuns la final pe locul 79, François Vulliet, care a abandonat in urma unei accidentari. In 2006, Zsolt Szilveszter a luat startul, insa nu a ajuns la final tot din cauza unei accidentari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.