pregatiti.
Menta si anasonul "linistesc" meteorismul
Daca balonarile (meteorismul) ne strica buna dispozitie, dupa o portie dubla de carne si sarmale condimentate, din farmacia casei vom alege flori de coada soricelului, menta si anason. Cu
pregatiti.
Menta si anasonul "linistesc" meteorismul
Daca balonarile (meteorismul) ne strica buna dispozitie, dupa o portie dubla de carne si sarmale condimentate, din farmacia casei vom alege flori de coada soricelului, menta si anason. Cu o lingurita din fiecare planta, la 200 ml apa clocotita, vom pregati o infuzie. Daca situatia nu a revenit la normal, bem trei astfel de ceaiuri, cate o cana din ora in ora. Are efecte foarte bune si infuzia din lamaie. Vom pregati o jumatate de lamaie, taiata felii, pentru o infuzie, la 200 ml apa. Cine suporta ceaiurile amare poate sa bea ceai de tintaura, pregatit dintr-o lingurita rasa de planta si 250 ml apa. Fireste, dupa ameliorarea starii de sanatate, vom schimba regimul alimentar. Cel putin doua zile nu se mai consuma carne. Zarzavaturile inabusite sau supele de zarzavat, painea prajita, compotul pasat din mere, pere si gutui sunt ideale pentru convalescenta.
Gastrita, "atacata" de tintaura
In crizele de gastrita cronica hipoacida vom opta pentru un ceai din tintaura, coada racului, anghinare sau un ceai tonic aperitiv. Vom putea manca branzeturi desarate si nefermentate, piure de cartofi, orez sau gris bine fierte, legume fierte si pasate, supe degresate din carne. Dintre fructe, alegem portocale, struguri si coacaze, chiar deshidratate. Sa nu uitam ca migdalele dulci au un efect favorabil asupra bolnavilor de ulcer gastroduodenal. Vom apela si la ajutorul mierii care normalizeaza activitatea de secretie a stomacului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.