Volumul indicativ aferent certificatelor de trezorerie si obligatiunilor de stat de tip benchmark care se vor lansa in trimestrul I - 2007 este de de 5,7 miliarde lei, anunta un comunicat al Ministerului Finantelor Publice. Primele licitatii urmeaza
Volumul indicativ aferent certificatelor de trezorerie si obligatiunilor de stat de tip benchmark care se vor lansa in trimestrul I - 2007 este de de 5,7 miliarde lei, anunta un comunicat al Ministerului Finantelor Publice. Primele licitatii urmeaza a fi organizate la 8 ianuarie. Finantele vor organiza in total sapte licitatii, primele doua, in valoare cumulata de 2,5 miliarde de lei, fiind programate pe 8 ianuarie.
Urmatoarele licitatii de titluri de stat vor avea loc la 15 ianuarie, 1 februarie, 12 februarie, 1 martie si 12 martie. Certificatele de trezorerie vor avea scadente de 6 si 12 luni, in timp ce maturitatile obligatiunilor de stat de tip benchmark vor fi de trei ani si cinci ani. Ca exceptie, una dintre emisiunile din 8 ianuarie are scadenta de 30 de zile, iar valoarea este de doua miliarde de lei, o parte din suma urmand sa fie folosita pentru achitarea imprumutului pe termen scurt, in suma de 950 milioane de lei (280 milioane de euro) contractat de MFP la finele anului trecut. La finele anului trecut, ministerul a anuntat ca volumul total al imprumuturilor care ar putea fi lansate prin emisiuni de titluri de stat pe piata interna in anul 2007 este de opt miliarde de lei, sub forma de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat de tip benchmark. Pentru anul trecut, Finantele au programat exclusiv imprumuturi pe piata interna, in valoare maxima de 4,15 miliarde de lei. Toate emisiunile au fost anulate, in conditiile in care bugetul de stat a inregistrat excedent in fiecare luna.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.