Biserica Catolica poloneza se confrunta cu suspiciuni din ce in ce mai grave care planeaza asupra Monseniorului Stanislaw Wielgus, succesorul cardinalului Glemp la arhiepiscopia Varsoviei, acuzat ca a colaborat cu fosta politie secreta comunista, tra
Biserica Catolica poloneza se confrunta cu suspiciuni din ce in ce mai grave care planeaza asupra Monseniorului Stanislaw Wielgus, succesorul cardinalului Glemp la arhiepiscopia Varsoviei, acuzat ca a colaborat cu fosta politie secreta comunista, transmite AFP. Documentele aflate in posesia Institutului Memoriei Nationale (IPN), care gestioneaza arhivele serviciilor speciale din timpul comunismului, nu lasa niciun dubiu asupra legaturilor prelatului cu aceste servicii, potrivit unor fragmente din ele citate de presa poloneza. Cu toate acestea, noul arhiepiscop de Varsovia, care va fi investit oficial duminica, se declara nevinovat si continua sa se bucure de sprijinul neconditionat al Vaticanului si al episcopatului polonez. "Noul mitropolit de Varsovia a fost timp de peste 20 de ani colaborator secret si constient al politiei secrete comuniste, Securitatea de Stat (SB). Documentele o confirma", a afirmat joi, la trei zile de ceremonie, cotidianul conservator Rzeczpospolita.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.