Transportatorii aerieni care nu-si despagubesc pasagerii nedreptatiti vor fi amendati cu pina la 2.500 RON pentru fiecare calator. Masura a fost adoptata de Guvern in ultima sedinta de anul trecut, pentru alinierea la directivele europene. Valoarea m
Transportatorii aerieni care nu-si despagubesc pasagerii nedreptatiti vor fi amendati cu pina la 2.500 RON pentru fiecare calator. Masura a fost adoptata de Guvern in ultima sedinta de anul trecut, pentru alinierea la directivele europene. Valoarea minima a amenzii se cifreaza la 1.000 RON, pentru fiecare pasager. Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor a fost autorizata sa supravegheze, cu asistenta Ministerului Transporturilor, modul in care sint respectate drepturile pasagerilor in transportul aerian.

Normele Uniunii Europene prevad ca pasagerii au dreptul de a primi despagubiri daca li se refuza imbarcarea la bordul aeronavelor in aeroporturile UE, in caz de anulare sau de intirziere de durata a cursei.

In cazul cind pasagerul are bilet de avion valabil, dar i se refuza imbarcarea, transportatorul este obligat sa achite despagubiri cuprinse intre 250 si 600 de euro, in functie de lungimea cursei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.