Valoarea tranzactiilor pe piata Rasdaq s-a ridicat la 3,73 milioane de lei, mai mari cu 63% fata de sedinta precedenta. Companiile listate au adus indicelui compozit al pietei, Rasdaq-C, o scadere de 1,37%, in conditiile in care titlurile listate la
Valoarea tranzactiilor pe piata Rasdaq s-a ridicat la 3,73 milioane de lei, mai mari cu 63% fata de sedinta precedenta. Companiile listate au adus indicelui compozit al pietei, Rasdaq-C, o scadere de 1,37%, in conditiile in care titlurile listate la categoria intai, reprezentate de indicele RAQ-I, au avut o crestere de 2,46%, iar cele de la categoria a doua, in functie de care se calculeaza indicele RAQ-II, au pierdut 0,47%. In prima sedinta a anului, RAQ-I a avut o crestere de 4,39%, in timp ce RAQ-II inregistra o scadere de 0,47%, iar Rasdaq-C se plasa in crestere cu 0,61%. Printre valorile importante de tranzactionare se numara compania Albalact, pentru care a fost transferat un pachet de 0,8 milioane de actiuni. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 1,23 milioane de lei. Transferul a fost efectuat la un pret de 1,47 lei pe unitate, in timp ce in sedinta precedenta pretul unei actiuni era de 1,41 lei.
Totodata, un pachet de 1.107 milioane de actiuni Condmag Brasov a fost transferat pentru suma de 1,083 milioane de lei. Pretul unei actiuni Condmag Brasov a ajuns la 0,955 lei.
Si cu actiunile companiei Armax Gaz Medias au fost transferate 0,403 milioane de actiuni, valoarea pachetului fiind de 0,401 milioane de lei. Capitalizarea pietei electronice Rasdaq a ajuns la 10,67 miliarde de lei, in scadere fata de nivelul de 10,8 miliarde inregistrat in prima sedinta de tranzactionare din acest an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.