Franta a intrat deja in febra alegerilor prezidentiale, care vor avea loc la 22 aprilie 2007. Potrivit analistilor, viitorul presedinte va fi ales dintr-o generatie tanara, batalia finala urmand sa se dea intre candidata socialista Segolene Royal - p
Franta a intrat deja in febra alegerilor prezidentiale, care vor avea loc la 22 aprilie 2007. Potrivit analistilor, viitorul presedinte va fi ales dintr-o generatie tanara, batalia finala urmand sa se dea intre candidata socialista Segolene Royal - prima femeie cu sanse reale de a ajunge la Palatul Elysee - si candidatul dreptei, Nicolas Sarkozy. Optiunea pentru cel din urma ar fi determinata de promovarea unei politici externe proamericane, innoirea clasei politice si liberalizarea sistemului social francez. Dar nici actualul presedinte, Jacques Chirac, ales in 2002, nu a exclus o candidatura ca independent pentru un al treilea mandat. Potrivit unui sondaj CSA publicat ieri in "Le Parisien", Royal se va clasa pe primul loc la alegeri atat in primul tur de scrutin, cat si la al doilea, in care il va invinge cu 52% din voturi pe Sarkozy. Sondajul a fost realizat la 3 ianuarie a.c.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.