PNL va avea o structura de conducere largita, formata din 15 vicepresedinti, care vor fi alesi prin vot uninominal de congresul de la sfarsitul saptamanii viitoare. Decizia a fost luata de Comitetul Executiv al PNL, reunit ieri la Sinaia. Liberali
PNL va avea o structura de conducere largita, formata din 15 vicepresedinti, care vor fi alesi prin vot uninominal de congresul de la sfarsitul saptamanii viitoare. Decizia a fost luata de Comitetul Executiv al PNL, reunit ieri la Sinaia. Liberalii au definitivat astfel proiectul de modificare a Statutului partidului, stabilind ca din cei 15 vicepresedinti, sapte vor avea atributii in plan national, iar opt, pe regiuni de dezvoltare.
"Am definitivat proiectul de Statut pe care sa-l propunem Delegatiei Permanente, urmand apoi a fi inaintate Congresului. Cea mai importanta mutatie este legata de felul in care se voteaza structurile de conducere. Am decis inlocuirea sistemului de vot pe liste cu un sistem de vot uninominal", a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, citat de Mediafax. In urma acestei hotarari, liberalii vor reveni la sistemul votului uninominal, care a functionat pana la venirea lui Theodor Stolojan in fruntea partidului, in vara anului 2002, cand a fost impusa varianta alegerii membrilor conducerii PNL pe lista candidatului la Presedintie. "Noutatea cea mai importanta este ca pozitiile de vicepresedinte se voteaza uninominal pe domenii specifice. Avem o structura mixta, in care exista un numar de sapte vicepresedinti care vor avea atributii in plan national pe domenii de larg interes si inca opt vicepresedinti care vor fi alesi din cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei", a mai aratat Varujan Vosganian, la finalul reuniunii de ieri. Acesta a mai explicat ca pentru cele opt posturi de vicepresedinti pe regiuni, pot candida fie membrii filialelor respective, fie parlamentari care reprezinta circumscriptiile respective. Vosganian a mai declarat ca s-a discutat si despre problema compatibilitatii si s-a convenit sa se permita sefilor de filiala accesul la functiile de conducere ale PNL. Luni va avea loc sedinta Delegatiei Permanente a PNL, iar la sfarsitul saptamanii viitoare se va desfasura Congresul extraordinar al partidului.
Conducerea pe hartie
Schema de conducere a PNL este deja creionata, desi nu exista o decizie oficiala. Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu este singurul candidat la presedintia partidului, iar majoritatea membrilor CEX si-au atribuit deja, in mare parte, cele 15 posturi de vicepresedinti. Candidatii pe regiuni raman Cristian David pe zona Moldova, Teodor Melescanu pe zona Muntenia, Puiu Hasotti pe zona Dobrogea, Dan Radu Rusanu pe zona de vest, Teodor Atanasiu sau Eugen Nicolaescu pe zona Ardeal si Mihai Voicu pe Oltenia. Pentru celelalte posturi de vicepresedinti de la centru ar urma sa candideze Ludovic Orban, Crin Antonescu, Norica Nicolai, Adrian Iorgulescu si Varujan Vosganian sau Atanasiu, in cazul in care nu va merge pe regiuni.
PLD, luat la puricat
Pe de alta parte, liberalii au stabilit ca vor contesta semnaturile depuse la tribunal pentru infiintarea PLD, "daca vor exista argumente temeinice". "La sedinta Comitetului Executiv de astazi (ieri - n.r.) nu am luat in discutie problema contestarii PLD la tribunal. Exista declaratii ale Secretariatului general PNL pe aceasta tema, insa numai daca exista argumente temeinice", a declarat Vosganian. "Verificarea semnaturilor o vom face, oricum", a mai spus senatorul PNL. (V.D./C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.