Compania aeriana spaniola Iberia va introduce, incepand cu 3 martie 2007, doua curse aeriene saptamanale pe ruta Madrid-Bucuresti, sambata si duminica, pentru deservirea numeroasei comunitati romanesti din Spania, a anuntat, joi, publicatia online Tr
Compania aeriana spaniola Iberia va introduce, incepand cu 3 martie 2007, doua curse aeriene saptamanale pe ruta Madrid-Bucuresti, sambata si duminica, pentru deservirea numeroasei comunitati romanesti din Spania, a anuntat, joi, publicatia online Travel Daily News.
Compania aeriana spaniola va mai introduce, incepand cu data de 7 ianuarie, curse aeriene regulate pe ruta Madrid-Alger, datorita cererii numeroase din partea oamenilor de afaceri spanioli, precum si a rezidentilor algerieni din Spania.
Iberia va utiliza, pe noile rute introduse, aeronave de tip Airbus A-319 si Airbus A-320, pe care compania le foloseste, de regula, pentru zboruri de durata scurta si medie, in Spania, Uniunea Europeana si Africa.
Pe data de 30 decembrie 2006, patru persoane au fost ranite usor, iar alte 15 au fost foarte putin atinse de explozia masinii-capcana amplasate intr-o parcare a terminalului 4 de pe aeroportul din Madrid, unde opereaza compania aeriana spaniola Iberia, intr-un un atentat revendicat in numele ETA, potrivit AFP. Atentatul a provocat o perturbare serioasa a traficului pe aeroportul din Madrid.
Circa 200.000 de romani traiau in Spania, cu permis legal de munca, la sfarsitul anului 2005 estimarile neoficiale indicand ca numarul celor aflati ilegal in Spania si care lucreaza in constructii sau in sectorul serviciilor ar putea fi de inca 600.000, potrivit Euractiv. Guvernul spaniol a decis, la sfarsitul anului trecut, sa impuna romanilor si bulgarilor o perioada tran-zitorie de doi ani in ceea ce priveste accesul la munca in Spania, urmand ca durata acesteia sa fie redusa, in functie de evolutiile ulterioare de pe piata interna a muncii.
Compania aeriana spaniola Iberia a fost infiintata in 1927 si acopera, in prezent, peste 100 de destinatii din intreaga lume. In 2005, Iberia a transportat 32,4 milioane de pasageri si a inregistrat un profit net de 395,8 milioane euro.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.