Mercedes-Benz surprinde din nou cu prezentarea unui concept pentru o decapotabila in 4 usi, botezat Ocean Drive, care va fi prezentat public la salonul de la Detroit. Nefiind fortati sa tina cont de specificatii de design sau de productie de serie, d
Mercedes-Benz surprinde din nou cu prezentarea unui concept pentru o decapotabila in 4 usi, botezat Ocean Drive, care va fi prezentat public la salonul de la Detroit. Nefiind fortati sa tina cont de specificatii de design sau de productie de serie, designerii de la centrul din Stuttgart au dezvoltat cea mai confortabila si eleganta decapotabila, transformand un dream car in realitate.
Elementele caracteristice prin care aceasta creatie se distinge sunt, pe langa cele patru usi, calandrul vertical de dimensiuni generoase, grupurile optice cu tehnologie LED, atat in fata, cat si in spate, precum si caroseria vopsita in doua nuante. Deschiderea laterala alungita, tipica pentru o decapotabila, nu este intrerupta de stalpul B sau ramele geamurilor de la usi, dand impresia de continuitate intre exterior si interior, chiar si atunci cand plafonul este ridicat.
In interior se regasesc materialele deosebite, precum piele fina sau tesaturile cu efect 3D, care subliniaza caracterul luxos si unic al acestui concept de design. Prototipul se bazeaza pe platforma tehnica Mercedes-Benz S 600, cu propulsorul in 12 cilindri. Printre inovatiile tehnice existente la aceasta masina, pe care autorii sai o considera cea mai confortabila si eleganta decapotabila, se numara mecanismul plafonului, care asigura o inchidere rapida si silentioasa, sau sistemul de incalzire la nivelul gatului AIRSCARF, existent la toate cele patru scaune, ce permite ocupantilor sa se bucure de habitaclul deschis, chiar si in cele mai reci luni ale anului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.