Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice au anuntat, ieri, ca institutia respectiva va lansa, in primul trimestru al acestui an, sapte emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat in valoare de 5,7 miliarde lei. "Anul trecut am
Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice au anuntat, ieri, ca institutia respectiva va lansa, in primul trimestru al acestui an, sapte emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat in valoare de 5,7 miliarde lei. "Anul trecut am inregistrat un deficit de aproape 1%, iar suma de bani ce se va imprumuta de pe piata interna va fi directionata spre plati de la buget, precum finantarea spitalelor, construirea si reabilitarea de autostrazi, etc.", a declarat Stelian Negrea, consilierul personal al ministrului finantelor.
In ceea ce priveste termenele pentru organizarea emisiunilor, acestea sunt: in luna ianuarie, cand vor avea loc trei emisiuni de titluri de stat, iar in celelalte doua luni ale trimestrului, februarie si martie, vor fi alte doua.
Primele emisiuni de cerificate de trezorerie si de obligatiuni vor avea loc pe 8 ianuarie 2007 si vor insuma doua miliarde lei si respectiv 500 milioane lei. Cealalta emisiune din ianuarie se va desfasura pe 15 ianuarie si va avea o valoare indicativa de un miliard lei. Certificatele de trezorerie vor avea scadente de sase si 12 luni, in timp ce obligatiunile de stat de tip benchmark vor avea scadente de trei si cinci ani.
Licitatiile pentru certificatele de trezorerie vor avea loc in fiecare luna a anului 2007 si vor fi organizate in a treia saptamana din luna. Data de licitatie va fi in ziua de luni, iar cea de decontare in ziua de miercuri. In schimb, licitatiile pentru obligatiunile de stat de tip benchmark vor avea loc in fiecare luna a acestui an, cu exceptia lunii ianuarie, si vor fi organizate in prima saptamana a lunii. Data de licitatie va fi in ziua de joi, iar cea de decontare in ziua de luni.
De asemenea, reprezentantii MFP au estimat ca vor lansa, in 2007, emisiuni de titluri de stat pe piata interna, in valoare de opt miliarde de lei si o emisiune de titluri de stat pe pietele internationale de circa 500 milioane de euro.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.