Premierul sarb Voislav Kostunita a cerut secretarului general al ONU Ban Ki-Moon sa protejeze integritatea teritoriala a Serbiei si sa dea asigurari ca provincia Kosovo, indelung disputata, nu isi va obtine independenta, potrivit Reuters. „Tre
Premierul sarb Voislav Kostunita a cerut secretarului general al ONU Ban Ki-Moon sa protejeze integritatea teritoriala a Serbiei si sa dea asigurari ca provincia Kosovo, indelung disputata, nu isi va obtine independenta, potrivit Reuters. „Trebuie clarificat faptul ca este inacceptabila si imposibila trasarea unor noi granite, in locul frontierelor sarbe recunoscute pe plan international, impotriva dorintei ei, si crearea unui alt stat albanez pe 15 la suta din teritoriul sarb“, a scris Kostunita, potrivit unui comunicat emis de biroul sau.

Statutul provinciei Kosovo este asteptat a fi stabilit de Natiunile Unite in aceasta primavara. Provincia se afla sub tutela ONU din 1999, cand NATO a bombardat fortele sarbe, cu scopul de a pune capat violentelor asupra albanezilor din Kosovo, intr-o campanie de lupta impotriva insurgentei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.