Mai multe partide politice italiene de dreapta au lansat, ieri, atacuri dure antiromanesti in legatura cu o viitoare „invazie“. Lega Nord a adus in discutie crimele comise de romani. Vaticanul a luat apararea comunitatii romanesti.
Mai multe partide politice italiene de dreapta au lansat, ieri, atacuri dure antiromanesti in legatura cu o viitoare „invazie“. Lega Nord a adus in discutie crimele comise de romani. Vaticanul a luat apararea comunitatii romanesti.

La numai cåteva zile de la aderarea Romåniei la UE, la Roma, la fel ca si la Londra, s-a dezlantuit o dezbatere apriga privind pericolul unei invazii a muncitorilor romåni. Mai multe partide politice au reactionat dur la pozitia favorabila a Vaticanului fata de comunitatea romåneasca din Italia. Partidul Lega Nord a adus in discutie riscul cresterii criminalitatii. Partidul Romånilor din Italia a luat pozitie si a incercat sa intre in discutie cu formatiunile politice italiene. Pe de alta parte, un studiu al Camerei de Comert din Milano arata ca romånii nu vin in Italia doar ca muncitori in constructii sau menajere. Astfel, studiul estimeaza ca peste 7.000 de firme vor fi deschise in Italia, anul acesta, de catre antreprenori romåni.

„E corect ca Vaticanul sa transmita mesajul evanghelic catre toate popoarele lumii, dar nu pot sa nu-i atrag atentia monseniorului Marchetto ca multi romani din Italia au incalcat in mod frecvent, in ultimii zece ani, legile noastre, violandu-le adeseori chiar in mod crud. Astazi, mai mult ca sigur, cred ca va fi o invazie periculoasa din partea romanilor. Ma disociez de comunicatul Vaticanului“, a declarat Piergiorgio Stiffoni, membru al partidului Lega Nord, citat ieri de agentia ANSA.

Lega Nord este un partid de extrema dreapta condus de Umberto Bossi. Aceasta luare de pozitie a avut loc in contextul in care Vaticanul a transmis ca italienii nu trebuie sa se teama de o invazie a romanilor.

Argument: 48 de asasinate
In sprijinul afirmatiilor sale, Stiffoni a mentionat ca bandele de romani clandestini sunt tot mai frecvente si trebuie sa-i preocupe pe italieni.
„Din noiembrie 2005 pana in noiembrie 2006 au fost arestati peste 1.000 de romani. Dintre acestia, 19 au fost arestati pentru omorarea unor cetateni italieni; 29 pentru victime in randul cetatenilor extracomunitari; 40 pentru viol si violenta sexuala, iar 62 pentru furturi din locuinte. As vrea ca aceste date sa le citeasca si Vaticanul“, a indicat senatorul italian. Romanii sunt cea mai importanta comunitate straina din Italia.

Partidul Romanilor contraataca


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.