Proaspat numit presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Bellu si-a inceput ieri activitatea organizand o confe-rinta de presa in care si-a prezentat prioritatile pentru viitor. Fostul consilier prezidential pe probleme sportive, funct
Proaspat numit presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Bellu si-a inceput ieri activitatea organizand o confe-rinta de presa in care si-a prezentat prioritatile pentru viitor. Fostul consilier prezidential pe probleme sportive, functie pe care a detinut-o in ultimul an, nu s-a aratat ingrijorat in ceea ce priveste acomodarea cu noua ipostaza. "Este un moment de inceput pentru mine. Sunt intr-o zona pe care o cunosc foarte bine si nu am pro-bleme de integrare in atmosfera acestei institutii. Am beneficiat ani de zile de activitatea ANS si a forurilor precedente, cunoscand atat satisfactii, cat si insatisfactii", a marturisit Bellu, care si-a exprimat increderea in actuala echipa. "Este bine ca a ramas aceeasi echipa si nu cred ca trebuia schimbata doar pentru ca asa e la moda acum. Stiu ca nu va fi usor, dar am incredere ca o sa reusim. Eu ma bazez pe oamenii care ma inconjoara deoarece au multa experienta in acest domeniu", a mai spus fostul antrenor al lotului feminin de gimnastica a Romaniei.
Octavian Bellu, care vede functia de sef al sportului romanesc ca pe "o continuare a acti-
vitatii de antrenor si consilier", a declarat ca va incerca sa asigure banii si conditiile necesare pentru ca lipsa de medalii si performante sa nu fie pusa pe seama ANS-ului. "Legatura dintre activitatea Agentiei si obtinerea medaliilor trebuie privita cu atentie deoarece ANS doar gestioneaza bugetul si il pune la dispozitia federatiilor. Institutia nu va interveni la nivelul federatiilor sau loturilor decat daca legea ii va permite sa verifice cum se cheltuiesc banii publici. Celelalte aspecte intra in competenta federatiilor, iar orice dezechilibru poate duce la disfunctionalitati", a subliniat Bellu. Printre prioritatile acest-uia se numara asigurarea conditiilor pentru participarea la JO din 2008, pregatirea loturilor pentru Olimpiada din 2012, precum si o recompensa materiala acordata fostilor sportivi si antrenori care au reprezentat cu succes tara noastra in competitii. Deasemenea, Octavian Bellu intentioneaza sa reinfiinteze o competitie nationala, precum "Daciada". "Vreau sa avem o relatie constructiva cu COSR si cu Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru a lansa impreuna o competitie nationala. Am inteles ca aceasta intrecere nu s-a mai organizat dintr-un motiv cel putin bizar, si anume lipsa unui nume adecvat. Prin aceasta competitie trebuie revitalizat sistemul competitional la nivel de orase si judete", a punctat Bellu, care doreste si o preocupare mai mare in vederea asigurarii unui control medical adecvat pentru sportivi.
Noul conducator al ANS a precizat ca va lupta in continuare ca sportul sa aiba un minister de sine statator, pentru a avea acces direct la masa Guvernului: "Sportul romanesc merita un minister si cred ca a functionat bine cand a avut un ministru al sau. Eu, personal, voi face lobby pentru aceasta structura. Nu spun ca trebuie sa avem neaparat un minister propriu. Putem coa-gula cu Ministerul Tineretului, cum a mai existat si in trecut. Deja s-au facut cateva demersuri si am obtinut reactii pozitive", a punctat Bellu, care a negat existenta vreunui conflict cu ex-presedintele COR, Ion Tiriac.
Prezent la aceeasi confe-rinta, fostul presedinte al ANS, Florian Gheorghe, si-a exprimat increderea in Octavian Bellu. "Cred ca domnul Bellu are o sustinere politica mai mare decat am avut eu pentru a ajuta ANS sa devina minister. Bellu are taria de a duce sportul romanesc pe culmile succesului", a declarat Gheorghe, exprimand si disponibilitatea de a-l ajuta pe Octavian Bellu in orice problema care ar putea aparea in activitatea de la ANS.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.